Home

Welkom op de site van Mini Musica, een plaats waar kinderen en jongeren grote muzikale dingen doen.

Het Mini Musica orkest kan je eigenlijk het enige echte kinderorkest van Oost-Vlaanderen noemen. Het orkest bestaat uit bijna 40 enthousiaste jonge muzikanten tussen 7 en 14 jaar.

Kids tussen 7 en 14 jaar die houden van zingen, kunnen terecht in het Mini Musica kinderkoor. Wie zijn zangtechniek nog verder wil ontwikkelen of gewoon wil begeleid worden in het ontdekken van zijn stem kan opteren voor de zanglessen. Dit voor jongeren vanaf 12 maar ook volwassenen zijn van harte welkom.

Mini Musica wil geen muzikaal eiland zijn; wij willen samen met andere koren, orkesten en organisaties in zee gaan om muzikale projecten en activiteiten op touw te zetten.

Onze kinderen en jongeren gaan een engagement aan t.o.v. Mini Musica. Van hen wordt immers verwacht dat ze wekelijks op de repetitie zijn om als groep samen muziek te maken. Maar wij willen graag nog een stapje verder en denken ook aan kinderen zonder mogelijkheden om zich te ontplooien. De opbrengst van concerten of optredens willen we in de toekomst dan ook schenken aan organisaties die werken met kinderen in moeilijke levensomstandigheden.

Speel je nog geen instrument en wil je ook graag meespelen in het orkest? Neem dan snel een kijkje op V.E.M.vzw

. Daar kan je les volgen vanaf 5 jaar voor viool, altviool, cello, contrabas, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, tuba en slagwerk en bereiden de leerkrachten jou voor om zo snel mogelijk in het kinderorkest te kunnen meespelen.

Van harte welkom!